Lantinga vershuis


Het thema ‘Proef de oorsprong’ vormt de vertrouwde basis van Lantinga Slagerijen & Catering. Al bijna 70 jarig selecteren we zelf ons vlees bij Nederlandse boeren. Het Overijssels wroetvarken, regionale runderen, Texels Lam en boerderijkippen: de goede herkomst van de dieren is bepalend voor de heerlijke smaak van ons vlees. Altijd geweest overigens. En wat blijkt? Gezond leven met respect voor mens en dier is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat heeft opa Lantinga 70 jaar geleden goed ingeschat...

Italiaanse vleeswaren en delicatessen


Als wij ergens dol op zijn, dan is het wel de Italiaanse keuken. Italianen koken puur en eerlijk, met de beste ingrediënten en zonder al teveel poespas. Precies zoals we het graag zien. Wij zijn dan ook trots op ons gloednieuwe assortiment Italiaanse vleeswaren en delicatessen. Neem een kijkje op onze deli afdeling en je zult begrijpen dat we niet elk product kunnen toelichten. Worstjes van Chiapella, pasta’s van Frabbrica Gragnano, olijfolie van Olio Guglielmi, olijven & tomaten van Le Nostrane, zoetigheden van Dolcezze di Nanni: een kleine greep uit het assortiment van lokale leveranciers dat we samen met onze distributeur Naturalia hebben samengesteld.

Brood en Banket


Als er één uitgangspunt past bij onze filosofie, is het die van Pandriks Bake-Off. De imposante broodfabriek is namelijk gebouwd vanuit een simpele en tegelijkertijd uiterst ingewikkelde gedachte, namelijk: ‘vroeger was brood veel lekkerder’. Pandriks brood maakt een uniek proces door waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst, waar gebakken wordt op natuursteen en waarbij enkel en alleen gebruik wordt gemaakt van 100 % natuurlijke grondstoffen. Brood zoals de Franse bakker het ooit bedoeld heeft. Naast brood vindt u in ons Vershuis bovendien ook chocola en banket van Amoureus, eveneens een begrip in Meppel.

Maaltijden Meat & Meals


Zoals u van Lantinga gewend bent, vindt u in ons Vershuis een complete afdeling met versmaaltijden. Elke dag hetzelfde eten willen we niet. Daarom vindt u in de toonbanken van Meat&Meals een uitgebreid assortiment aan maaltijdcomponenten. U kunt zelf een keuze maken en stelt zo u uw eigen maaltijd samen. Uiteraard altijd voor dezelfde betaalbare prijs, zodat u weet waar u aan toe bent. Onze Meat&Meals maaltijden worden eerlijk en verantwoord bereid, zijn dagvers en verschillen niet met zelf gekookte maaltijden. Lekker, makkelijk en gezond.

Groente & Fruit


Voor onze verse groenteafdeling werken we samen met de beste groenteboer uit de regio. Want wie kan er beter een vers, smaakvol en gezond assortiment samenstellen dan de echte vakman? Wout Timmerman en Jacco De Lange van De Lange Zwartsluis zijn van die gepassioneerde groentemannen. EETidee De Lange Zwartsluis is dan ook een begrip in de regio. Het klinkt als een commerciële oneliner, maar het is écht zo. In ruim 40 jaar is De Lange uitgegroeid tot beste groenteman van Nederland (jaja, in 2008/2009 gekroond en al!) en  zo’n titel krijg je natuurlijk niet zomaar...

De Kaaskamer


Als u ons Vershuis bezoekt, vergeet dan zeker de Kaascorner niet. Samen met Lukaas uit Hoogeveen en Naturalia uit Borne – importeurs van ambachtelijke buitenlandse kazen - hebben we een prachtig assortiment samengesteld. Brugse Blomme, Bleu des Moine, Camembert, Brie de Meaux, Manchego, Grana Padano of traditionele Buffelmozzerella di Campano: kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Lantinga Vershuis. Overigens niet alleen als het gaat om buitenlandse kazen. Van eigen bodem komt immers ook veel moois, waaronder Oorspronck, een exclusieve Noord-Hollandse kaas bereid met melk specifiek uit Noord-Holland. Kortom: voor elk wat wils!

De Wijnafdeling


Ook voor wijn kunt u terecht in ons Vershuis. Wel eens een bezoekje gebracht aan Eleveld in Steenwijk? Persoonlijk werden wij nogal enthousiast bij het samenstellen van ons wijnassortiment. De passie van Bert en Ginette Eleveld druipt er van af en de kennis van wijn en spijscombinaties deed ons werkelijk verbazen. Alhoewel Eleveld oorspronkelijk een groente- en fruitzaak was…. Zorgvuldig hebben we samen een assortiment samengesteld. Zij de wijn, wij de spijs; vanaf nu allemaal verkrijgbaar in ons Vershuis.

De Lantinga Spekclub


Een extraatje van ons voor u. 

Hoe werkt het?


Bij elke € 10,00 aan boodschappen ontvangt u een stikker. Een volle Lantinga Spekclub Spaarkaart betekend flinke kassakorting op onze maandelijkse spekclub koopjes. Bijzondere wijnen, een bourgondisch BBQ pakket, handig kookgerei of een gourmentschotel tijdens de feestdagen, voor iedereen zit er wel een mooie aanbieding tussen.